Seprasjonsangst og alene hjemmetrening

Manger hunder tåler det dårligere enn vi tror, og et kamera kan være lurt å anskaffe seg.

Det er viktig å tenke på:
– Begynn alltid gradvis med alene hjemmetreningen. Øk tiden med feks fem til ti minutter, for så et kvarter økning hver gang, for så kanskje en halvtime. Hvis hunden har problemer kan det være for mye å øke ti minutter av gangen, og da må du senke tiden, feks 5-10-15 minutter.
– Ikke haus hunden opp når du går, eller når du kommer.
– Hvis du skal bruke bur separat, må hunden først vennes til buret, for så å vennes til å være alene.
– Hunden bør være trøtt eller sliten ved begynnelsen
– Har hunden lært seg å være redd (feks fått panikk i bur) kan det være lurt å kunne ut denne måten, og heller ha hunden på et eget rom (som feks soverom).
– Det er viktig å begynne tidligst mulig å trene alene hjemmetrening med å bare feks av og til lukke døra når en går på do, elte hunden når en går å henter posten, dra på butikken osv. Slik at dette blir naturlig. Jeg bruker å kaste et godbitsøk rundt på rommet de skal være på, gi et bein, kong med vom eller mat når jeg går.
– Bruker av og til å elte radio eller tv på.

403055_10151295706455324_581265323_22512919_821385342_n – hvis du flytter, må en begynne på nytt med tilvenningen! Samme gjelder om du har vært hjemme på ferie over lang tid.
– Ikke sitt utfor døra/vinduet for å høre eller se hva hunden gjør. Hunder merker oftest at du er der, og det gjør b
are vondt verre. Kjøp heller et kamera.
– det er også viktig å poengtere forskjellen på Seprasjonsangst (jeg synes det er skummelt og være alene) og hypertilknytning (jeg liker ikke å være med noen andre en deg).
– En hund trenger ikke ha seprasjonsangst for at den ikke liker å være alene. Noen er bare ikke vant til det. Seprasjonsangst kjennetegnes mer med uling, sleiving, piping, hyling, ødeleggelse. Mye av dette er symptomer som er vanlig i valp og unghundfasen uten at d trenger å være problemer med seprasjonsagnst, feks ødeleggelse og piping.
– stress kan være en årsak til problemet. Generell demping av kronisk stress kan hjelpe.
– Det er viktig at hunden får utført noen form for mental stimuli. Gå rolige turer med andre hunder, gå spor, søke etter godbiter, snuseturer og lignende.
– Søk hjelp tidligst mulig hvis du har et problem og det ikke nytter med noen av disse tipsene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *