Instagram – et nyttig verktøy for hundeskoler?

 

Instagram regnes som en av de største foto-delingsplattformen og har i dag over 150 millioner registrerte brukere over hele verden. Tjenesten gjør det mulig for små-mellomstore og store bedrifter – eller privatpersoner å poste bilder eller små videoer med tekst eller enkle effekter og ulike #tags/emneknagg/emnetagg konkretisert til den målgruppen en ønsker å treffe. Dette tillater bedrifter til å komme nærmere kundene sine og reklamere for seg selv på en veldig målrettet måte.

Appen kan lastes ned gratis via for eksempel Play butikk på telefonen. I starten når en oppdretter en instagram konto er det viktig å prøve å få flest mulig følgere, og at personer blir bevisst på hva instagram kontoen din faktisk poster. Det er for eksempel lite relevant for en som er super opptatt av moteklær å følge meg på instagram – for det kan jeg garantere at det ikke kommer innlegg om. Instagram kan være et nyttig verktøy for deg som ønsker å markedsføre hundeskolen din, deg som hundetrener, oppdrettet ditt, din hund – eller deg selv som person.

Tips til å få en vellykket instagram konto:

 • Navnet på kontoen du etablerer bør inneholde noe relevant i forhold til det du ønsker å dele. Du kan også skrive en kort informasjon over hva din bedrift tilbyr, hva som er viktig for dere, samt link til hjemmeside – eller annen kontaktinformasjon.
 • Oppdater kontoen din ofte. For å opprettholde en oppdatert profil, men uten at folk føler seg nedspammet av bilder – kan en poste 3-5 bilder i uken.
 • En kan markedsføre kurs ved å legge ut sneakpeaks for kommende kurs med for eksempel bilder fra powerpointer kurset inneholder, samt bilder som viser pågående kurs for å fange interesse fra målgruppen. Du kan og skape et mer personlig forhold til kundene dine med å publisere bilder fra din hverdag og fra trening med egen hund, resutater du oppnår og prosessen bak kurskveldene.
 • Bildekvaliteten burde være god, det er fokus på det estetiske og visuelle.
 • Tips om forskjellige aktiviseringsmuligheter som triks, og annen informativ informasjon for å vise kompetanse og få flere følgere- eller flere til å besøke dine andre plattformer. Dette er ikke et sted du skriver lange blogger, men korte fraser for eksempel.
 •  Tenk over hvordan du vil fremme deg selv eller din bedrift og del deretter. For min del, som for eksempel ikke bruker bjeffehalsbånd med sitronsprut for å jobbe med bjeffing, hadde det vært svært dumt og lagt ut bilde med en hund som har dette på og gitt støtteerklæringer til det. Frem det du ønsker bedriften skal stå for.
 • Hvis bedriften bruker appen aktivt kan kundene få muligheten til direkte kontakt med hundeskolen ved å kommentere og stille spørsmål. Fanger bildet interessen til målgruppen, og de «liker» bildet eller kommenterer bildet vil deres venner få informasjon om dette, som igjen kan skaffe flere følgere.
 • Jo flere #tag en har, jo større publikum kan en treffe. Finn ord relatert til saken, og #tag disse ordene – det vil si at du skriver #ogEtOord som for eksempel #hund #hundetrening #positivforsterkning #hundekurs #tromsø #valpekurs – og hvis du trykker på ordet etter posting får du se andre som har brukt det samme ordet. Søk på aktuelle #tags som vår målgruppe bruker, for så å like bildene de har lagt ut. Dette gjøres for å vise seg frem, og for å skape oppmerksomhet mot vår profil.
 • Finn andre brukere og trykk «følger» på disse. Disse personene bør være innenfor din målgruppe – det kan for eksempel være generelt hundeeiere. Personer som har brukt #tag innenfor noe relatert med hund kan være personer du kan følge. Du kan og lete etter andre hundetrenere eller hundeskoler og følge disse. Finner du viktige nøkkelpersoner innen hund, kan du velge å følge disse, kommentere saklige og artige ting på deres bilder- og igjen få personer til å besøke din konto –og følge deg. Du kan også velge å følge personer som følger denne personen – som igjen kan få de til å se på din profil og kanskje velge å følge deg. Å finne de riktige personene kan ta tid, men det kan være viktig. Instagram gir deg muligheten til å bruke #tag foran hunderasen din- for eksempel #pyreneiskgjeterhund eller #Pyreneanshepherd som har gitt meg muligheten til å komme i kontakt med andre som har samme rase og følge disse.
 • Det er viktig å etablere et kjent #tag. For eksempel har jeg #Skøyhundeskole i alle innlegg som jeg vil skal relateres til bedriften. Et mål med dette #taggene vil være at kundene også legger ut bilder hvor de bruker #skøyhundeskole.
 • En kan også arrangere konkurranser på instagram hvor #taggene kan brukes som kriterie for å delta. Eksempler på dette er God morgen Norge, de har slike konkurranser hver dag hvor en har muligheten til å vinne gavekort eller turklær fra Bergans. Disse konkurransene trenger ikke være store og kreve mye ressurser. En kan for eksempel ta et flott bilde fra for eksempel et kurs – og skrive: «Hvem fortjener å vinne et gratis privattime? Tag denne personen og forklar hvorfor.»

 

    Det finnes et hav av muligheter – som en burde ta fatt i!

Så, skaff deg en instagram konto og skaff deg følgere! Instagram er en smart og rimelig markedsføringstjeneste innen sosiale medier som gir deg muligheten til å nå ut til flere potensielle kursdeltakere!

www

Følg meg gjerne på Instagram under brukernavnet ELISABETHORVIKNILSSEN !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *